Visit Homepage
Skip to content

PROJEKT

Västra Ängsstigen 2016-2018

Ritat, budgeterat, koordinerat och uppfört 2-plans villa + uppvärmt dubbelgarage om 183 kvm + 65 kvm helt i lösvirkeskonstruktion. Samtliga detaljer är noggrant utvalda samt vissa även formgivna av mig. Till exempel är fönster i burspråk specialritade efter inspiration av Småländska gamla glasverandor.

Exteriört har huset flera klassiska detaljer så som dubbelknutar, genomgående spröjsfönster, liggande slamfärgad panel, bandtäckt verandatak, snickarglädje och medvetet miljövänliga val så som kärnfuru på samtliga utegolv.

Interiört är valen gjorda för att lämna ett lugnt intryck om än med tydliga uttryck så som mönstrat marockanskt cementklinker, helsvart badrum och dova sovrum. Genomgående är klimatsmarta materialval med trä- och stengolv, stenskivor, massiva innerdörrar, svanenmärkt kök och emissionsfria färger. Snittet är svalt skandinaviskt och inte fullt lika sekelskiftesinspirerat som exteriören. Planlösningen är ritad för att skapa stora rum med öppna ytor emellan där en även kan leva och inte bara förflytta sig. Samtliga rum har ljusinsläpp från minst 2 håll och du kan se rakt igenom huset på flera ställen för att få rymd och närhet till omgivningen utanför.

Se mer genom att klicka här.

IMG_1637 IMG_1508 IMG_1348 IMG_1297 fullsizeoutput_2cac IMG_0956