Skip to content

PROJEKT

Nedan ett urval av projekt inom inredningskoordination & projektering.

 

VÄSTRA ÄNGSSTIGEN 2016-2018

Årets Byggpris 2018, Sävsjö Kommun

Ritat, budgeterat, koordinerat och uppfört 2-plans villa + uppvärmt dubbelgarage om 183 kvm + 65 kvm helt i lösvirkeskonstruktion. Samtliga detaljer är noggrant utvalda samt vissa även formgivna av mig. Till exempel är fönster i burspråk specialritade efter inspiration av Småländska gamla glasverandor.

Exteriört har huset flera klassiska detaljer så som dubbelknutar, genomgående spröjsfönster, liggande slamfärgad panel, bandtäckt verandatak, snickarglädje och medvetet miljövänliga val så som kärnfuru på samtliga utegolv.

Interiört är valen gjorda för att lämna ett lugnt intryck om än med tydliga uttryck så som mönstrat marockanskt cementklinker, helsvart badrum och dova sovrum. Genomgående är klimatsmarta materialval med trä- och stengolv, stenskivor, massiva innerdörrar, svanenmärkt kök och emissionsfria färger. Snittet är svalt skandinaviskt och inte fullt lika sekelskiftesinspirerat som exteriören. Planlösningen är ritad för att skapa stora rum med öppna ytor emellan där en även kan leva och inte bara förflytta sig. Samtliga rum har ljusinsläpp från minst 2 håll och du kan se rakt igenom huset på flera ställen för att få rymd och närhet till omgivningen utanför.

Se mer genom att klicka här.

 

SKOG 2012-2018

Konsulterat under renoveringens gång. En Småländsk mangårdsbyggnad anno 1800-tal som skulle anpassas för ett modernt boende med möjlighet att hyra ut. Fastigheten skulle moderniseras med god byggstandard från stomme till ytskikt utan att tappa dess ursprung. Önskan om en ljus, lugn vistelse med genomtänkta lösningar på sovplatser och plats för umgänge. Huset har, efter att ha höjt taket på våning två, numera 4 sovrum varav 2 med sovloft med extra plats för övernattning och förvaring. Ca 10 sängplatser. Första plan: kök, tvättstuga, vardagsrum och matplats samt en nybyggd glasveranda på husets framsida. Båda plan har var sitt helkaklat badrum med tvättställ, dusch och wc. Ett lantligt boende med alla bekvämligheter.

”År 2010 tog vi det stora steget och köpte en gård belägen i byn Skog mitt i Småland. På gården fanns det en vacker småländsk mangårdsbyggnad från 1800-talet som var byggd på en höjd med en fin vy över åker, betesmarker och det böljade skogslandskapet. Två år senare beslutade vi oss för att påbörja en renovering av huset. Vår ambition med renoveringen var att behålla så mycket av 1800-tals känsla som möjligt samtidigt som att vi skulle få ett modernt hus med god byggteknisk standard såsom isolering, kök, badrum samt vatten- och elinstallationer. Vi ville också att slutresultatet skulle möjliggöra att hyra ut till ett större antal personer som kan bo samtidigt i huset och få en fin vistelse även om de är många.

Ett renoveringsprojekt av detta slag kräver mycket inspiration, kunskap, tid och arbete till bra lösningar. Sigrid har varit ett fantastiskt stöd genom hela processen. Hon har en god förmåga att se och lyssna in vad vi önskade uppnå och därefter komma med idéer till alternativa lösningar ur såväl design som byggteknisk aspekt. Sigrid var alltid tillgänglig när hjälpen behövdes, vilket varit så värdefullt när beslut behövde fattas så att hantverkarna därefter kunde jobba vidare.

När huset tillslut stod färdigt sommaren 2018 kan vi konstatera att det blev ett mycket lyckat resultat. Med facit i hand, har Sigrids hjälp varit ovärderlig. Jag kan varmt rekommendera att anlita Sigrid om ni önskar genomföra ett liknande projekt.”

/Johan Engen